Gulvrenovering - Sådan gør du

Håndværker er ved at ligge nyt gulv, og er i færd med at ligge et nyt gulvbræt

Har dit gulv brug for at blive renoveret?

Står du overfor en renovering, og er du i tvivl om, hvor du skal begynde? Så kan laminatgulv være den rigtige løsning. Et laminatgulve er omkostningseffektivt og nemt at installere. Desuden kræves der ingen særlig træning. Brikkerne knipses let sammen og kan lægges over ethvert undergulv, hvilket gør laminatgulve til en favorit.

Laminatgulve er også meget holdbare og kan modstå en utrolig mængde pres. Denne type gulv er modstandsdygtig over for skader, og hvis det bliver beskadiget, kan det nemt udskiftes.
 

Renovering af Trægulv

Mange mennesker har en stor forkærlighed for trægulve - og med god grund! Trægulve er nemlig mere hygiejniske i forhold til alternative gulvtyper. Hvis det renoveres korrekt og gives regelmæssig børstning og støvsugning, er det nok til at holde selve gulvet helt rent og i god stand.

Der kræves næppe vedligeholdelse, bare lejlighedsvis polering. En af de største fordele er, at hvis gulvet bliver gammelt og slidt, så behøver du ikke at montere et nyt gulv. I stedet kan du få en ekspert til at høvle gulvet, så det står som nyt.

Vil du derimod selv montere et nyt gulv, så tjek vores blog om Lægning af trægulv.

 

Find ekspert i afhøvling

 

Renovering af Vinylgulv
 

Vinylplader er mere holdbare, vandafvisende og lettere at installere, hvis sammenlignet med vinylfliser. Vinylfliser er lidt mere tekniske, og derfor vælger mange pladeløsningerne. 

Mange mennesker mener måske, at linoleum og vinyl er det samme. Det er dog ikke helt tilfældet, da linoleum er lavet af helt naturlige ingredienser, hvorimod Vinyl er mere kunstigt. Vinyl er herudover også en blød gulvmulighed, når vi snakker renovering, fordi den støttes af filt eller skum, hvilket gør det til et ideelt gulvmateriale i hjem med børn. Det der gør folk i tvivl er, at de ligner hinanden så meget.

Derudover er vinylgulve holdbare, kræver lav vedligeholdelse og er modstandsdygtige over for vand og snavs.


Renovering af Stengulv

Stengulve kan være en tidsløs skønhed i dit hjem. Det er et utroligt stærkt og hårdført materiale, der, ligesom trægulve, tilfører et rustik udtryk - og så er det faktisk et miljøvenligt gulvmateriale. Stengulve er det perfekte gulvvalg, hvis du bor et sted, der får meget varme somre. Dette skyldes, at sten er naturligt kolde. Den store kolde overflade vil derfor hjælpe med at holde dit hjem køligt, selv når det er blændende varmt udendørs.

Et godt installeret stengulv har næsten ingen kroge og kanter, hvorfor du undgår at støv samles. Et stengulv er ydermere let at vedligeholde; en kost og en moppe vil gøre jobbet perfekt. I mellemtiden kan mere porøse sten, som marmor, opsuge pletter meget let. Marmorgulve kan dog også være æstetiske og flotte, så som altid er der fordele og ulemper herved.

 

Find Gulvmand til vinyl eller stengulv

 

Et todelt billede af samme lokale, hvor billedet er delt på midten, og den ene side er renoveret, imens den anden er faldefærdig

Hvornår skal mit gulv have isolering?
 

Isolering er en meget vigtig del af gulvrenovering. Når du isolerer dit gulv er det vigtigt, at isoleringen er ny. Isolering der er slidt, eller på anden vis i dårlig stand, vil give dig et dårligt resultat.

Hvis isolering ikke sker, vil gulvet føles koldt. Herudover skabes der træk langs eller under gulvet, og varme vil hermed drive ud. Rum uden isolering vil derfor være sværere at varme op, da der ikke holdes på varmen.

 

Afhøvling & Gulvpleje

Når visse typer af gulve renoveres, kan det ske, at gulvet skal have en afhøvling. Det vil typisk ses ved renovering af trægulve, hvor gulvet høvles for at opnå et helt frisk resultat. Ved at høvle et trægulv, vil du kunne fjerne ting som ridser, slag og vandskader.
 

3 gode grunde til at få afhøvlet dit trægulv
 

  • Det kan redde dit gulv uden større omvæltning
  • Godt og prisvenligt alternativ i forhold til nyt gulv
  • Længere levetid
     

Efter afhøvlingen er sket, skal gulvet i nogle tilfælde have en omgang gulvpleje, der sørger for, at gulvet bliver istandsat. Du kan læse mere om, hvordan du behandler dit gulv efter afhøvling.
 

Kvalificerede Gulvmænd til renovering af dit gulv

Står du og mangler en gulvmand til din gulvrenovering? Så få et tilbud fra vores kvalificerede samarbejdspartnere i dag.
 

Få et tilbud her

 

Om Altom-gulv.dk