Gulvtyper - Dette skal du vide

Et mørkt trægulv af brædder i samlingen med vægen

Hvilken gulvtype passer til dit hjem?

Når du skal beslutte sig for en gulvtype, er mulighederne mange. Måske drømmer du om et varmt mørkt trægulv i stuen eller et lyst flisegulv i køkkenet. Du har måske nogle forventninger eller krav til den gulvtype, du vil vælge, men du ved ikke særlig meget om materialer. Siden her giver dig et overordnet overblik over nogle af de mange gulvtyper, samt hvordan du finder den helt rette gulvtype til dit hjem.
 

Trægulve

Trægulve er en af ​​de mest brugte gulvtyper. Det skyldes både dets varme, men også på grund af de mange forskellige varianter af træ, der findes. Ønsker du et lyst rum, vil egetræsgulv være en mulighed, hvorimod mahognigulv ville være løsningen, hvis man er til det mørke. Med trægulve er der rig mulighed for at forme rummet. Lægges gulvet på langs i rummet, vil det fremstå længere og mindre, hvorimod hvis det lægges på tværs, vil det fremstå bredere og kortere.
 

Fordele

Foruden det smukke og naturlige udtryk, er der mange andre fordele ved denne gulvtype. En er blandt andet at man gennem slibning og lakering, kan forlænge trægulvets levetid.
 

Ulemper

Ulakerede gulve er svære at holde rene. Et godt råd er derfor at have en dørmåtte ved hoveddøren for på den måde at holde trægulvet fri for snavs og plamager.

Når du har trægulv, er det også vigtigt at tænke over møblerne, du stiller på dem, og hvor ofte du rokerer rundt på dem. Nogle stole og sofaben efterlader ridser i gulvet. Det er derfor en god ide at sætte filtdupper under benene.
 

Bemærk

Husk altid at benytte de rengøringsmidler, der er anbefalet fra producenten. Træ er et organisk materiale og kan derfor tage skade af stærke rengøringsmidler. 
 

Få et tilbud på trægulve

 

Klinkegulve
 

Klinkegulve ses ofte brugt på badeværelser eller andre vådzoner. Det skyldes, at overfladen på klinker og fliser er både brændte og glaserede. Dermed bliver de vandafvisende. Disse gulvtyper fås i mange varianter, og det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Forskellen på klinker og fliser er, at klinker brændes ved højere temperatur end fliser. 

De mange variationer af klinker og fliser giver muligheden for at skabe et unikt og personligt præg i dit hjem.

Ønsker du gulvvarme derhjemme, så er klinkegulve en god overflade til dette, da den absorberer varmen og dermed holder på den.
 

Fordele

Fliser er forholdsvis lette at holde rene, hvis der er tale om et gulv med glat overflade. Derudover er de vandafvisende og derfor oplagte til både køkken og badeværelser. Er du nysgerrig, kan du læse mere om hvordan du bære dig ad med Rengøring af dine fliser og klinker.

Ulemper

Den største ulempe ved denne gulvtype er, at den ikke er lige til at lave om. Derudover kræver det hjælp fra en fagmand, da man hurtigt kan komme galt afsted, hvis ikke du er gør-det-selv mand.

 

Laminatgulve
 

Hvis du ønsker et slidstærkt gulv, så er laminatgulv løsningen. Laminatets hårde overflade kan modstå det meste, uanset om det er ivrige hundepoter eller hjulene på støvsugeren. Derudover er våde sko og børneleg heller intet problem. Laminatets overflade er ikke absorberende, og al snavs kan fjernes med en fugtig klud.

Denne gulvtype kan bruges i både stuen såvel som på værelserne, og fås i et kæmpe hav af varianter. Når du overvejer laminatgulve, så er prisen ofte en af ​​de afgørende faktorer. Det er et meget billigt produkt, der desuden er let at montere.  
 

Fordele

Fordelen ved laminat er, at materialet er billigt og dermed også i den lave pris-ende for kunden. Derudover er det vandafvisende og nemt at rengøre. 
 

Ulemper

Mange fagfolk mener, at laminat som produkt fjerner en del af den æstetik, der ses hos de andre gulvtyper. Således er der ikke det samme liv og spil i laminat som i trægulve og stengulve.

 

8 forskellige variationer af laminatgulv sat op ved siden af hinanden

Kontakt en professionel til alle gulvtyper
 

Ønsker du at læse noget om marmorgulve, eller vil du have en mere dybdegående oversigt over alle typer gulvbelægning, står vi til rådighed.

Mangler du en professionel til at hjælpe dig med dit nye gulv? Så kan du her på siden finde en fagmand med ekspertise i netop de gulvtyper, du finder interessante.

 

Find en fagmand

Om Altom-gulv.dk